Karlsberg počeo proizvodnju tamnog lav piva

Bez autora
Aug 23 2010

Kompanija Karslberg (Carlsberg) u Srbiji počela je da proizvodi tamno "lav" pivo. Novi tamni "lav" pivare iz Čelareva, predstavljen na Beogradskom festivalu piva, sadrži 6,2 odsto alkohola i 14,5 odsto ekstrakta.Kompanija Karlsberg je u prvoj polovini 2010. godine na srpskom tržištu piva imala udeo od 26,5 odsto, što je 2,5 procentna poena više nego u istom periodu 2009. godine. Time je Karlsberg potvrdio drugu poziciju među 12 proizvođača piva u Srbiji. Prodaja piva na srpskom tržištu u prvoj polovini 2010. godine iznosila je 2,5 miliona hektolitara i bila je 13 odsto manja nego u istom periodu lane.

Karlsberg počeo proizvodnju tamnog lav pivaKompanija Karslberg (Carlsberg) u Srbiji počela je da proizvodi tamno "lav" pivo. Novi tamni "lav" pivare iz Čelareva, predstavljen na Beogradskom festivalu piva, sadrži 6,2 odsto alkohola i 14,5 odsto ekstrakta.

Kompanija Karlsberg je u prvoj polovini 2010. godine na srpskom tržištu piva imala udeo od 26,5 odsto, što je 2,5 procentna poena više nego u istom periodu 2009. godine. Time je Karlsberg potvrdio drugu poziciju među 12 proizvođača piva u Srbiji.

Prema podacima Udruženja pivara i sladara Srbije, prodaja piva na srpskom tržištu u prvoj polovini 2010. godine iznosila je 2,5 miliona hektolitara i bila je 13 odsto manja nego u istom periodu lane.

Generalni direktor Karlsberga u Srbiji Aleksandar Radosavljević kazao je da je zabeležen i rast prodaje "lav piva" iz Karlsbergove pivare u Čelarevu.

"Pivo 'lav' se izvozi u Austriju, Nemačku, Švajcarsku, Francusku i Austarliju, a planiran je početak izvoza i na tržišta ostalih evropskih zemalja, kao i SAD i Kanade", kazao je on.

Karlsberg je od dolaska na tržište Srbije investirao 165 miliona evra, a do kraja 2010. godine planirano je ulaganje još 12,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik